Welke temperatuur moeten honden kleding dragen?

Het spreekt bijna voor zich, maar we zullen het toch vermelden, honden kunnen of mogen geen broeken dragen, alleen truien en jassen. Dankzij de dichte isolatie is dit de perfecte jas voor extreme koude temperaturen en sneeuw- of ijzige omstandigheden. Het is ontworpen om de belangrijkste spiergroepen voor warmteproductie warm te houden, en de voering reflecteert lichaamswarmte terug naar uw hond. Het polyester materiaal waarvan het is gemaakt, is duurzaam en het oppervlaktemateriaal is gelamineerd met een waterdichte en ademende film.

Wanneer u uw hondenmaatje uitrust met hondenkleding, moet u altijd rekening houden met hun veiligheid en comfort. Huisdierenkleding is prima om binnenshuis te dragen als uw hond het verdraagt. Lichtgewicht hondenkleding, zoals hondensweatshirts of hondenhoodies, kan ook geschikt zijn voor een klein aantal huisdieren om binnenshuis te dragen; u wilt echter rekening houden met oververhitting. De meeste honden vinden het ongemakkelijk om een jas te dragen in een goed verwarmd huis.

Als u een eigenaar van een klein ras bent of misschien dunharige rassen, oudere honden of puppy's heeft, trek dan onmiddellijk truien of jassen uit. Deze beschermende kledinglaag is nodig wanneer de temperatuur 32 graden Fahrenheit is. Als het daalt tot onder de 20 graden, moet u het welzijn van uw hond als verantwoordelijke eigenaar noteren. Controleer of ze tekenen van te koud aanvoelen, zelfs als ze een dikke vacht hebben voor koud weer.

Is uw hond een hond met korte vacht, een klein ras, een puppy of een senior? Het is waarschijnlijk tijd om te overwegen om wat kleding voor koud weer voor ze te kopen. Deze categorieën honden moeten een trui en slofjes dragen voor bescherming tegen het koude weer als het onder de 32 graden is. Onder de 45 graden zou het nog steeds een goed idee zijn. Zelfs met beschermende kleding en uitrusting, laat uw huisdier nooit onbeheerd achter in een auto of buiten tijdens ijskoude temperaturen.

In de juiste omgeving kunnen de meeste honden echter ook profiteren van winterkleren, vooral als ze gaan wandelen. Hoewel honden een extern gelaagdingssysteem kunnen hebben, hebben sommige van hen nog steeds lichter en dunner haar in vergelijking met andere. Hoewel wol erg warm is en een van de beste isolatiematerialen is, moet u er rekening mee houden hoe vaak het moet worden gewassen en of het uw hond ongemakkelijker maakt vanwege jeuk. Honden die moeite hebben om zelf lichaamswarmte te genereren en vast te houden, hebben mogelijk truien of jassen nodig bij koud weer.

Probeer uw hond de trui niet te lang binnenshuis te laten dragen om irritatie en schuren van de huid te voorkomen. Honden met lang haar, waaronder de Grote Pyreneeën, Huskies, Chow Chows en Pommeren, hebben mogelijk geen extra truien nodig voor de winterkou. Honden die de neiging hebben om kortgeknipt haar te hebben, zoals poedels, die dik haar kunnen krijgen, maar die eigenaren de neiging hebben kort te houden om matten te voorkomen, moeten ook een trui krijgen om ze tegen zeer lage temperaturen te beschermen. Honden met lang haar zoals de Pommeren, Chow Chow, Husky en Grote Pyreneeën hebben in de winter geen extra kleding nodig.

Honden die vaak kort zijn bijgesneden door hun baasjes, zoals poedels, die dik haar kunnen krijgen, maar de meeste pelsouders willen ze graag kort hebben om matten te voorkomen, moeten ook een laag kleding hebben om ze warm te houden tijdens seizoenen met lage temperaturen. Op regenachtige dagen kunnen honden echter baat hebben bij het dragen van een regenbestendig jack, zoals de Frisco Boulder Dog & Cat Puffer Coat.

Leave Message

All fileds with * are required