Zijn hondenjassen nuttig?

Niet alle honden hebben een winterjas nodig, en in sommige gevallen kan de extra warmtelaag eigenlijk meer kwaad dan goed doen. Onder de juiste omstandigheden kunnen de meeste honden echter profiteren van een extra beschermingslaag tegen de elementen. Ontdek hieronder wanneer het veilig en noodzakelijk is om uw hond een winterjas aan te doen. Als algemene vuistregel zijn grote honden met dikke, dichte vacht goed beschermd tegen de kou.

Dit omvat noordelijke rassen, zoals Alaskan Malamutes en Siberische Husky's, met bontjassen die genetisch zijn ontworpen om ze warm te houden. Maar er zijn honden die beschermd moeten worden tegen extreem weer. Je draagt een jas als het buiten koud is, dus natuurlijk vraag je je misschien af of je pup er ook een moet dragen. Hoewel sommige rassen meer hondenjassen nodig hebben dan andere, kan elke hond er baat bij hebben, afhankelijk van de omstandigheden.

Naarmate het weer kouder wordt, vragen veel hondenouders zich af: hebben honden echt een jas nodig? Het is belangrijk om uw hond veilig en warm te houden tijdens het koude seizoen. Niet alle honden hebben echter winterjassen nodig. Onder de juiste omstandigheden hebben de meeste honden echter baat bij een extra beschermingslaag tegen de kou. Kortom, het simpele antwoord is dat voor sommige honden een jas een essentieel winteritem is.

Hiermee kunnen ze het huis verlaten en comfortabel sporten tijdens koud weer. Sommige rassen zijn gefokt in veel warmere landen en zijn niet aangepast voor koude winters. Zorg ervoor dat je je hond geen slechte dienst bewijst. Als u bijvoorbeeld stevige lichaamsbeweging doet, hebben honden met een dikke vacht of dubbele vacht geen vacht nodig.

In feite hebben de meeste honden met een dubbele vacht, van golden retrievers tot husky's, de extra laag niet nodig als je naar buiten gaat (tenzij ze oud, ziek of nieuw zijn aangekomen in een koud klimaat). Als de buik van uw hond dichtbij genoeg is om de sneeuw aan te raken waar u loopt, moet u hem waarschijnlijk winteruitrusting kopen die zijn buik en benen bedekt, zoals de Hurtta Body Warmer. Een belangrijk ding om op te merken is dat honden geen jassen binnen mogen dragen, omdat ze snel oververhit kunnen raken, dus bewaar ze alleen voor buitenkleding. Uw hond kan prima zijn zonder jas voor een korte wandeling, maar een langere reis zoals een winterwandeling kan meer zijn dan hij aankan zonder de juiste uitrusting.

Een hond heeft waarschijnlijk geen jas nodig als ze naar buiten gaat voor een korte badkamerpauze, maar als de temperaturen dalen tot onder nul, kan het helpen, zegt Dr... Je hebt een trui voor een droog uitje en bewaart de waterdichte jas bijvoorbeeld voor een regenachtige dag, omdat natte truien of jassen een hond kouder maken. Een goede vuistregel, ongeacht het ras, is dat als uw hond koud lijkt, rillen, zeuren of vertragen, een vacht geen kwaad kan. Ongeacht de temperatuur, eigenaren moeten op zoek gaan naar tekenen dat hun honden zich ongemakkelijk of te koud voelen - zelfs als ze een ras zijn waarvan bekend is dat het koud weer aankan.

Als uw hond duidelijk gekant is tegen het dragen van een jas (bijvoorbeeld tekenen van angst vertoont of herhaaldelijk probeert deze uit te trekken), pas dan zijn routine aan om zijn blootstelling aan koud weer te minimaliseren. Hondenslofjes, zoals Ethical Fashion extreme laarzen voor alle weersomstandigheden en My Busy Dog waterbestendige reflecterende antislip hondenlaarzen, zijn geweldige opties om de poten van uw huisdier te beschermen en tegelijkertijd een beetje extra grip te bieden bij koud weer. Als het weer onder het vriespunt is, honden zijn net zo vatbaar voor bevriezing als mensen, en bevriezing heeft meestal invloed op de oren, staart- en poten die niet worden beschermd door een jas, zegt Dr... Dit omvat honden met ziekten zoals hartaandoeningen, chronische gezondheidsproblemen zoals artritis, tijdelijke ziekten en honden die herstellen van verwondingen of operaties.

Sommigen om te overwegen zijn de Pet Life fashion parka hondenjas, Frisco omkeerbare geruite pufferjas voor honden en katten en Canada Pooch Alaskan leger premium hondenparka. Hoewel uw hond misschien een van nature lange vacht heeft, moet u, als u hem onlangs hebt laten verzorgen tot een kortere snit, mogelijk een trui of jas op uw hond doen voor koeler weer. Het antwoord hangt grotendeels af van het soort hond dat je hebt, hoe de temperatuur aanvoelt, de leeftijd van je hond en meer. Kleine of dunne rassen, puppy's en oudere honden hebben over het algemeen een wintervacht nodig wanneer de buitentemperatuur op of onder 32° F (0° C) aanvoelt.

.

Leave Message

All fileds with * are required