Waarom worden honden kalm als ze kleding dragen?

Een reden achter het kalmerende effect van hondenkleding kan de milde druk zijn die door de kleding op de hond wordt uitgeoefend. Constante druk op de romp van een hond werkt als een medicijn dat een kalmerend effect heeft. Ik denk niet dat hij zich schaamt of dat je hem straft. Overhemden en kleding op honden en andere dieren dragen is eigenlijk vaak een manier om hun angst te kalmeren.

Veel dieren met angst rond stormen of harde geluiden dragen een zogenaamd"dondershirt” dat is gemaakt van compressiemateriaal. Het materiaal is knus (niet te strak) maar simuleert iemand die ze vasthoudt, knuffelt of het gevoel dat ze worden geknuffeld door hun moeder of nestgenoten. Het is heel kalmerend, zoals verzwaarde dekens zijn voor mensen met angst. Naast het warm houden van je hond, kan kleding ook helpen bij angst.

Het gevoel van veiligheid dat afkomstig is van een nauwsluitend vest zoals het Thundershirt kan rustgevend zijn voor angstige honden. De volgende keer dat er een onweersbui in de voorspelling staat, of je stad een grote vuurwerkshow plant, probeer dan een angstvest. Het kan het verschil maken om ervoor te zorgen dat uw hond zich veilig en getroost voelt. Net zoals leden van uw gezin nog een laag toevoegen wanneer u de thermostaat terugdraait tijdens winterse weer, kan een trui voor uw hond hen helpen comfortabel te blijven wanneer u uw energieverbruik bespaart.

Ik koos voor een „onesie voor soorten honden tijdens postoperatief herstel - van de mensen van Tulane's Closet. Ze houdt van haar kleren en kijkt naar andere honden zonder kleren alsof ze gek zijn geworden, het is gewoon klasseloos. Als uw hond gedwongen wordt kleding te dragen en alleen wordt gelaten, kan ze proberen te ontsnappen aan het kledingstuk en gestrest raken of zichzelf pijn doen. Mijn hond was zo gewend aan kleding, hij knipperde nooit met een wimper toen hij tijdens zijn postopperiode een „cover me” -outfit uit één stuk droeg.

Voor honden met dunne of lichte bontjassen is de harde kou van bepaalde klimaten gewoon niet beheersbaar zonder een goede jas of trui. Voor elke keer dat mijn honden kleding dragen, krijgen ze 10 runs in het park, ravotten in de modder, spelsessies in overvloed, wandelen door de buurt, uitstapjes naar de traktatiewinkel en een-op-een tijd met mij die plezier heb. Kronos houdt echt van de nauwsluitende hondenoutfits met bont (iedereen draagt hondenshirts na een bad om warm te blijven). Het kan geen kwaad om een hond in een comfortabele, katoenen of wollen trui te kleden voor winterweer; in feite is het nuttig om stress te verminderen en kleinere rassen warm te houden bij koelere temperaturen.

Ik kocht er een voor mijn lab, niet omdat hij angstig was, maar om te voorkomen dat hij zichzelf krabde (allergiehond). Ik heb erover nagedacht om kleding voor mijn hond te kopen, maar ik was bang dat het niet goed bij mijn hond zou passen. Honden zonder dikke vacht, zoals kortharige chis of pinschers, kunnen moeite hebben om voldoende warmte vast te houden om buiten warm te blijven. Een hondenliefhebber van de hoogste orde is hoe Gayle King Carol Bryant introduceerde toen ze met haar Cocker Spaniel verscheen op de Gayle King-show van Oprah Radio om honden te schotelen.

Pre-pandemie organiseerden mijn echtgenoot en ik jaarlijkse huisdiervriendelijke persoonlijke gala-evenementen ten behoeve van verschillende hondenreddingen. Dit betekent beginnen met een bandana en als de hond dit toestaat en er een minuut of twee mee rondloopt, beloon hem dan en prijs hem alsof hij net een hondenshow heeft gewonnen.

Leave Message

All fileds with * are required