Waarom is hondenvacht belangrijk?

De vacht van een hond is ook een zinvolle indicator voor de algehele gezondheid. Honden hebben hun vacht nodig voor bescherming tegen weersinvloeden - zowel warm als koud. Jassen moeten schoon, goed geconditioneerd, matvrij, goed geborsteld en gekamd zijn, regelmatig worden ontdaan, maar ze hebben hun vacht nodig. De jas van een hond zorgt voor isolatie van zowel warm als koud.

Het houdt ze droog, en het beschermt hun grootste orgaan - de huid - tegen de externe omgeving. Er zijn drie soorten hondenbont. De ondervacht, de beschermharen en de snorharen. De ondervacht is de zachte dikke laag die helpt bij isolatie.

De beschermharen zijn stijf en beschermen de ondervacht lang. De snorharen, de haren die rond het gezicht van de hond groeien, zijn de haren die zorgen voor zintuiglijke waarneming. Bij Australian Cattle Dogs staat blauw voor een dicht aangevinkte kleuring op leverbasis met een algehele roodgrijze uitstraling. In Kerry Blue Terriers, Poodles en Bearded Collies verwijst blauw naar kleuring die zwart is bij de geboorte en geleidelijk grijs wordt naarmate de hond ouder wordt.

Goed poetsen en kammen, en uitblazen na een krachtig bad en conditie - die stappen ZULLEN bij een hond met dubbele vacht onderscheid maken tussen de vacht die eruit moet komen en de vacht die op de hond moet blijven zitten. Als u zich zorgen maakt over hoe de vacht van uw hond of kat eruitziet, vraag dan uw dierenarts of een onderliggende voedings- of medische aandoening de schuld is. De studie verklaart de kleurrelaties tussen moderne honden en wolven, witte wolven uit Noord-Amerika, gele honden en geelachtige wolven uit Tibet. Genetisch gezien is een hond die rood wordt genoemd meestal een heldere sable (met weinig tot geen eumelanine die op haren kantelt) of een rossig recessief geel.

Door deze honden regelmatig uit te borstelen, kunt u voorkomen dat harig tuimelkruid door uw huis rolt wanneer uw hond zijn vacht begint te „blazen”. Stel je nu datzelfde scherpe gevoel voor over je hele lichaam en je zult een idee hebben van hoe ellendig een gematteerde hond moet zijn. Door uw hond regelmatig te borstelen, leert u hoe de huid van uw hond er gewoonlijk uitziet, zodat u iets anders kunt opmerken. Koude temperaturen stimuleren de haargroei, zodat de zwaarste uitval in het voorjaar plaatsvindt bij honden die in koude klimaten leven.

Als u uw poedels of Shih Tzu wilt afscheren en deze met ander gereedschap zoals een soort jas tegen de elementen kunt beschermen, veroorzaakt u geen problemen op de lange termijn voor de vacht en huid van uw hond. Dit resultaat suggereert een gemeenschappelijke oorsprong voor dominant geel bij honden en wit bij wolven, maar zonder recente genstroom, omdat deze clade genetisch basaal bleek te zijn voor de gouden jakhals en genetisch verschillend van alle andere honden. In Australian Silky Terriers betekent blauw een zwart en bruin patroon van het zadeltype, waarbij de zwarte delen van de vacht geleidelijk vervagen tot staalgrijs naarmate de hond rijpt en bij Australian Cattle Dogs staat blauw voor een dicht aangevinkte kleur op zwarte basis met een algehele blauwgrijze uitstraling. In veel gevallen heeft uw hond meer gezonde vetten nodig in zijn dieet, zoals omega-3 vetzuren uit vis of supplementen.

Hoe meer haar u met een borstel van uw hond kunt verwijderen, hoe minder haar er rond uw huis, op het meubilair en over uw kleding zweeft.

Leave Message

All fileds with * are required