Kan ik een hondentrui op een kat doen?

Om te beginnen kan het dragen van een trui een kat in gevaar brengen voor oververhitting. Wanneer de temperaturen beginnen te dalen, is je eerste instinct waarschijnlijk dat je dierbaren zich bundelen in truien, jassen en sjaals om ervoor te zorgen dat ze elk slecht weer dat hun kant op gaat goed het hoofd kunnen bieden. Wat betreft je katten? Kleding is misschien niet het antwoord. Een trui is eigenlijk alleen nodig als ze in een koude omgeving gaan, zegt Dr.

Corriveau, DVM, een eerstelijnszorgarts voor kleine dieren in het Purdue University Veterinary Hospital, over haarloze katten zoals Sphynx in het bijzonder. Katten met vacht kunnen oververhit raken door het dragen van een trui, omdat hun vacht een 'natuurlijke vacht' voor hen is. Hoewel uw huisdieren nog steeds dezelfde weersomstandigheden ervaren als u, vereisen de stappen om ervoor te zorgen dat ze gezellig en beschermd zijn nog wat meer uitleg. En als het een koude, regenachtige dag is, in plaats van een trui om je kat te doen en hem mee te nemen voor een leash-walk, houd hem dan misschien gewoon binnen die dag.

Hondentruien kunnen een mooie beschermende barrière vormen tussen het lichaam van een hond en ijzige wind en sneeuwvlokken tijdens een winterwandeling door de buurt. Je wilt je huisdier in een regenjas stoppen die water afbuigt, geen hondenhoodie die het absorbeert. Maar als je een bijzonder volgzame kat hebt die ouder is en niet zoveel beweegt, is het oké om hem alleen voor een trap in een trui te stoppen, maar als je hem op hem houdt, kan dat zijn vermogen om zijn lichaamstemperatuur te reguleren verstoren. De trui kan bijvoorbeeld halverwege de sprong aan een boomtak blijven hangen, of katten kunnen verstrikt raken in de trui als ze hem proberen uit te trekken.

Met de juiste voorzorgsmaatregelen kan kleding voor huisdieren een leuke ervaring zijn voor zowel jou als de hond in het sweatshirt. Verschillende rassen gedijen goed in verschillende klimaten, of dat nu warmer of kouder weer is, dus houd hier rekening mee bij het selecteren van warme truien voor je harige beste vriend. Niet alle kleine honden en dieren tolereren kleding, en als ze iets niet willen dragen, moet je ze niet pushen om het te dragen, hoe verleidelijk grappige hondenoutfits ook zijn. Vraag uw kat in eerste instantie alleen om zijn trui voor een korte periode te dragen en verhoog dan geleidelijk de duur zolang uw kat ontspannen blijft.

Je wilt ook dat het los genoeg zit zodat ze vrij kunnen bewegen zonder zweren te ontwikkelen of anderszins ongemak te veroorzaken, of investeer in hondenkleding die mouwloos is. Bovendien is het nooit een goed idee om uw kat heel lang in kleding te houden, vooral warme kleding zoals truien. Je kunt een kleine hondentrui voor ze kopen bij de dierenwinkel, of, leuk weetje, veel katten passen in babykleding van 0-3 maanden.

Leave Message

All fileds with * are required