Houdt hondenkleding ze warm?

Je hond aankleden in een gezellige trui of hondenhoodie is een geweldige manier om hem warm te houden. De kou van de winter maakt zijn aanwezigheid op veel gebieden bekend, en terwijl we naar de achterkant van onze kasten en kapstokken graven voor parka's en seizoensgebonden bovenkleding, vragen we ons af of honden ook in de winter jassen nodig hebben? Canine couture is populair, dus of uw hond nu ronddwaalt in een trui, hoodie of au naturel gaat als moeder natuur aan de thermometer bijt, we hebben de feiten en de ficties over hondenjassen en truien. Als algemene vuistregel zijn grote honden met dikke, dichte vacht goed beschermd tegen de kou. Dit omvat noordelijke rassen, zoals Alaskan Malamutes en Siberische Husky's, met bontjassen die genetisch zijn ontworpen om ze warm te houden.

Maar er zijn honden die beschermd moeten worden tegen extreem weer. Naarmate de temperaturen dalen, vragen hondenouders zich misschien af of hun honden winterjassen nodig hebben om veilig en warm te blijven tijdens het ijskoude seizoen. Niet alle honden hebben een winterjas nodig, en in sommige gevallen kan de extra warmtelaag eigenlijk meer kwaad dan goed doen. Onder de juiste omstandigheden kunnen de meeste honden echter profiteren van een extra beschermingslaag tegen de elementen.

Ontdek hieronder wanneer het veilig en noodzakelijk is om een winterjas op uw hond te leggen. Net als oudere mensen hebben oudere honden het vaak moeilijk om voldoende lichaamswarmte te produceren en vast te houden, dus een dikke wollige trui kan wat extra warmte en comfort toevoegen. Elke keer dat je buiten in de kou bent en je hond ziet rillen, warmte zoekt, hinkt, vertraagt of je op enigerlei wijze angstig of verdrietig gedraagt, is het tijd om naar binnen te gaan. Ten slotte houden niet alle honden van het gevoel kleding te dragen, dus als je je pup aankleedt, ga dan langzaam en reageer op hun signalen.

Een hond kan nooit fout gaan met een klassieke sherpa-laag, en dit knuffelige vest wordt geleverd met een corduroy zak voor lekkernijen en wandelbenodigdheden. Hoewel wol erg warm is en een van de beste isolatiematerialen is, moet u er rekening mee houden hoe vaak het moet worden gewassen en of het uw hond ongemakkelijker maakt vanwege jeuk. Naarmate jongere generaties overstappen van huisdierenbezit naar ouderschap van huisdieren, evolueert de huisdierenindustrie naar een meer humanistische benadering, wat merken ertoe aanzet designerproducten voor huisdieren aan te bieden, waaronder een grotere verscheidenheid aan kledingopties voor honden. Daarom zijn hondentruien en hondenjassen vooral geschikt voor rassen zonder dubbele vacht en voor honden zonder veel lichaamsvet zoals windhonden, chihuahua's, teckels, pitbull terriers en anderen.

Als u zich zorgen maakt dat uw hond het koud heeft, kan het zeker geen kwaad om hem kleding aan te trekken. Een jas gemaakt van waterdicht materiaal is gevoeliger dan een fleece, vooral als uw hond waarschijnlijk nat of modderig wordt. Zorg er bij het winkelen voor winterhondenkleding voor dat u de afmetingen van uw hond gebruikt om zijn maat voor elk product te bepalen, aangezien een „grote in sommige merken past op een Duitse Dog, terwijl een ander product „groot” bedoeld kan zijn voor een Chiweenie van 20 pond. Sommige buitenjassen zijn gemaakt met haken om een riem aan te bevestigen, maar ze zijn bedoeld om alleen onder direct toezicht te worden gedragen en moeten worden verwijderd zodra de hond aan haar lot is overgelaten.

Kleine honden hebben relatief meer oppervlakte om warmte te verliezen dan grote honden, dus als alle andere dingen gelijk zijn, profiteren kleinere honden van jassen bij hogere temperaturen dan grotere honden. Met een jas of parka kan uw oudere hond minder tijd opgerold en dommelen binnen doorbrengen en meer uren genieten van het buitenleven, zelfs als de temperatuur daalt. Er is geen ingestelde temperatuur waarbij een hond een jas moet dragen, omdat elk individu zal variëren (net als mensen). Chihuahua's zijn bijvoorbeeld kleine en niet erg goed geïsoleerde honden die oorspronkelijk zijn gefokt om in de hete klimaten van Mexico te leven.

Ten tweede, net zoals u uw eigen nek, borst en taille zou meten voordat u een kledingstuk koopt, is het meten van uw hond de beste manier om de beste pasvorm te garanderen.

Leave Message

All fileds with * are required