Waarom zou je geen kleren aan honden moeten doen?

Het gevoel van veiligheid dat afkomstig is van een nauwsluitend vest zoals het Thundershirt kan rustgevend zijn voor angstige honden. De volgende keer dat er een onweersbui in de voorspelling staat, of je stad een grote vuurwerkshow plant, probeer dan een angstvest. Het kan het verschil maken om ervoor te zorgen dat uw hond zich veilig en getroost voelt. Kleding is om verschillende redenen niet goed voor je huisdier.

Een reden is dat ze je huisdier zullen schuren. Waar een mens een jeuk onder zijn kleren kan krabben of aanpassen, kan een hond dat niet. Stel je voor dat je ondergoed de hele dag vastgeklemd was en je ze niet kon aanpassen. Sommige honden haten het gevoel van kleding.

Honden met een dikke vacht kunnen oververhit raken, dus het is belangrijk dat ze zo „naakt mogelijk” blijven. Zelfs als uw huisdier graag kleding draagt, waarschuwt Dr. Bernal dat u er altijd zeker van moet zijn dat de items passen om hun beweging of ademhaling niet te beperken. Ook, zegt ze, is het belangrijk om toezicht te houden op je huisdier terwijl je in kostuum zit, opdat ze de outfit niet opeten en schadelijke materialen of verstikkingsgevaren binnenkrijgen.

Er zijn veel kleding voor huisdieren te koop die zijn ontworpen om uw huisdier er schattig of grappig uit te laten zien. Ik ga niet iedereen die kleding op hun honden in deze groep doet categorisch knobbelen, maar ik denk dat een overgrote meerderheid van de mensen die hun honden aankleden, het doet omdat ze ze zien als kindervervanger. We rapporteren over verhalen over dierenmishandeling, en het bellen van een hond in kledingmisbruik bagatelliseert hoe ernstig daadwerkelijk misbruik is. Ze zijn niet de enigen, er zijn veel eigenaren die misschien niet zo slim zijn op sociale media die hun pup graag in leuke hondenkleding kleden.

Sommige honden worden kil en hebben eigenlijk de extra warmte van extra kleding nodig, en als je op een plek met barre weersomstandigheden woont, zijn deze kleding belangrijk. Zelfs als hondenkleding niet nodig is, betekent dat niet dat het aankleden van uw hond verschrikkelijk is. Er zijn een paar keer dat ik het acceptabel zou vinden om voor korte tijd kleding aan een hond te dragen. Als uw hond tekenen van angst en ongemak vertoont, trek dan geen kleding aan uw hond tenzij het nodig is.

Leave Message

All fileds with * are required