Moeten honden kleding dragen?

Honden bij temperaturen hoger dan 45 graden hebben doorgaans geen beschermende kleding nodig. Het spreekt bijna voor zich, maar we zullen het toch vermelden, honden kunnen of mogen geen broeken dragen, alleen truien en jassen. De kou van de winter maakt zijn aanwezigheid op veel gebieden bekend, en terwijl we naar de achterkant van onze kasten en kapstokken graven voor parka's en seizoensgebonden bovenkleding, vragen we ons af of honden ook in de winter jassen nodig hebben? Canine couture is populair, dus of uw hond nu ronddwaalt in een trui, hoodie of au naturel gaat als moeder natuur aan de thermometer bijt, we hebben de feiten en de ficties over hondenjassen en truien. Er zijn een paar dingen waar u rekening mee moet houden bij het kiezen van kleding voor uw hond.

Zorg er eerst voor dat u uw hond opmeet en kleding van de juiste maat kiest. Kleding die te strak zit, kan ongemakkelijk en mogelijk gevaarlijk zijn, terwijl te losse kleding eraf kan vallen of vast kan komen te zitten aan dingen. Die chemicaliën (zoals wat er in antivries wordt aangetroffen) kunnen op hun beurt door honden worden gelikt en ernstige problemen veroorzaken. Vermijd materialen met ruwe naden of andere onderdelen die tegen de vacht van uw hond kunnen wrijven en irritatie of ongemak kunnen veroorzaken.

Kleinere, lichte rassen, speelgoedrassen en rassen die van nature zeer korte of dunne haarjassen hebben, profiteren van een warme hondentrui voor als ze naar buiten moeten, of om gewoon rond te hangen in huis. Zorg ervoor dat je een zonnehemd kiest met een UPF-waarde van 50+, zodat je hond goed beschermd is tegen de schadelijke stralen van de zon. Hoewel je harige vriend het niet per se leuk vindt om ze te dragen, kunnen sommige kledingstukken zelfs gunstig zijn voor honden. Tenzij uw pup moeite heeft om's nachts warm te blijven, zijn pyjama's over het algemeen niet nodig en kunnen ze zelfs ongemakkelijk zijn voor honden.

Sommige buitenjassen zijn gemaakt met haken om een riem aan te bevestigen, maar ze zijn bedoeld om alleen onder direct toezicht te worden gedragen en moeten worden verwijderd zodra de hond aan haar lot is overgelaten. In plaats van uw hond in pyjama te kleden, zorgt u bij kouder weer voor voldoende warm beddengoed, zodat ze's nachts comfortabel kunnen blijven. Honden die de neiging hebben om kortgeknipt haar te hebben, zoals poedels, die dik haar kunnen krijgen, maar die eigenaren de neiging hebben kort te houden om matten te voorkomen, moeten ook een trui krijgen om ze tegen zeer lage temperaturen te beschermen. Net zoals mijn eigen winterjas voor mij doet, geeft een voering van polaire fleece honden comfort en beschermt het tegen koudere temperaturen.

Ten slotte kunnen dit soort outfits een veiligheidsrisico vormen als ze ergens aan vast komen te zitten of als uw hond erop begint te kauwen. Als je ervoor kiest om je hond in een kostuum te kleden, zorg er dan voor dat het gemaakt is van comfortabele en veilige materialen, gemakkelijk aan en uit te trekken is en de beweging of het zicht van je pup niet beperkt. Als u een buitenmens bent en uw hond graag meegaat wanneer u het huis verlaat, is een hondenjas handig voor uw huisdier. Hondenjassen zijn geweldige kledingstukken om de meeste kortharige rassen en kleine honden warm en droog te houden in de winter.

Leave Message

All fileds with * are required