Waarom hondenjassen?

Als u van plan bent uw pup langere tijd buiten te houden, raadt Dr. Jeffrey jassen of jassen voor honden aan die zijn gemaakt van waterdicht of waterbestendig materiaal. Als algemene vuistregel zijn grote honden met dikke, dichte vacht goed beschermd tegen de kou. Dit omvat noordelijke rassen, zoals Alaskan Malamutes en Siberische Husky's, met bontjassen die genetisch zijn ontworpen om ze warm te houden.

Maar er zijn honden die beschermd moeten worden tegen extreem weer. Naarmate de temperaturen dalen, vragen hondenouders zich misschien af of hun honden winterjassen nodig hebben om veilig en warm te blijven tijdens het ijskoude seizoen. Niet alle honden hebben een winterjas nodig, en in sommige gevallen kan de extra warmtelaag eigenlijk meer kwaad dan goed doen. Onder de juiste omstandigheden kunnen de meeste honden echter profiteren van een extra beschermingslaag tegen de elementen.

Ontdek hieronder wanneer het veilig en noodzakelijk is om een winterjas op uw hond te leggen. Samenvattend hebben sommige honden een jas nodig, terwijl andere dat niet doen. Kijk naar het ras, de bouw en de leeftijd van uw hond, en hoe hij reageert op een temperatuurdaling. Zorg ervoor dat u een jas van goede kwaliteit kiest die comfortabel is voor uw hond om te dragen en in te sporten, in plaats van een chique kledingstuk.

Met een ingebouwde bontjas lijkt het dragen van een hondenjas op je pup dom en onnodig, zelfs gevaarlijk. In bepaalde situaties kan het aantrekken van een zware jas of trui op een hond ervoor zorgen dat ze oververhit raken of zichzelf verwonden. Voor sommige honden zijn echter extra lagen warmte essentieel in de winter. Het hangt allemaal af van uw individuele hond en de specifieke situatie.

Als uw hond in een van deze categorieën valt, kunt u overwegen hem in een hondenjas te bundelen voordat u op een koude winterdag naar buiten gaat. Zelfs als uw hond een jas draagt, blijf dan bij hem terwijl hij buiten is, zodat u hem kunt controleren op rillingen, zeuren of angst. AccuWeather zegt dat natriumchloride en calciumchloride, de belangrijkste ingrediënten in ijssmelt, hondenpoten irriteren. Het maakt niet uit wat hun ras is, honden die gewend zijn aan warm weer, kunnen het vaker koud hebben.

Beslissen of uw hond al dan niet extra hulp nodig heeft om deze winter veilig en warm te blijven, moet gebaseerd zijn op zijn ras, grootte, leeftijd en gezondheid, niet hoe schattig hij eruitziet in een hondenjas. En dan zijn er snorharen, de lange, grove haren die de cruciale functie vervullen om een hond te helpen de ruimte en de wereld om hen heen te voelen. Hondenslofjes zijn de meest efficiënte manier om het probleem op te lossen, terwijl uw hond toch buiten plezier kan hebben. Als uw hond een gezonde vacht en een over het algemeen goede gezondheidsrekening heeft, zal zijn vacht zacht aanvoelen en over het algemeen glad aanvoelen, zelfs bij ruwharige rassen (het moet gemakkelijk zijn om het verschil tussen taai en broos te herkennen).

Het ras, de grootte en het temperament van de hond spelen een rol bij het beslissen welke honden jassen moeten dragen en welke niet. Neem gerust contact met ons op als u specifieke vragen heeft over het warm houden van uw hond deze winter. U wilt er zeker van zijn dat de vacht die u kiest niet te strak zit, los genoeg is om over de grond te slepen of van uw hond te vallen, of voorkomt dat uw hond normaal beweegt. Vlooienallergie is de meest voorkomende allergie bij honden en katten, vaker voor dan pollen of voedselallergieën.

Een belangrijk ding om op te merken is dat honden geen jassen binnen mogen dragen, omdat ze snel oververhit kunnen raken, dus bewaar ze alleen voor buitenkleding. Honden zijn perfect in staat om zonder schoenen van het buitenleven te genieten, maar er zijn bepaalde factoren waarmee u rekening moet houden. Als het lang en dik is, zoals een Husky, Newfoundland of Akita, heeft uw hond al wat hij nodig heeft om warm te blijven. Deze micro-schaafwonden die uw hond maakt tijdens het krabben, zijn de perfecte plek voor uw hond om een huidinfectie te ontwikkelen door zijn allergieën.

Leave Message

All fileds with * are required