Hebben honden echt een jas nodig?

Als algemene vuistregel zijn grote honden met dikke, dichte vacht goed beschermd tegen de kou. Dit omvat noordelijke rassen, zoals Alaskan Malamutes en Siberische Husky's, met bontjassen die genetisch zijn ontworpen om ze warm te houden. Maar er zijn honden die beschermd moeten worden tegen extreem weer. Naarmate de temperaturen dalen, vragen hondenouders zich misschien af of hun honden winterjassen nodig hebben om veilig en warm te blijven tijdens het ijskoude seizoen.

Niet alle honden hebben een winterjas nodig, en in sommige gevallen kan de extra warmtelaag eigenlijk meer kwaad dan goed doen. Onder de juiste omstandigheden kunnen de meeste honden echter profiteren van een extra beschermingslaag tegen de elementen. Ontdek hieronder wanneer het veilig en noodzakelijk is om uw hond een winterjas aan te doen. Kortom, het simpele antwoord is dat voor sommige honden een jas een essentieel winteritem is.

Hiermee kunnen ze het huis verlaten en comfortabel sporten tijdens koud weer. Sommige rassen zijn gefokt in veel warmere landen en zijn niet aangepast voor koude winters. Over het algemeen hebben de meeste honden bij temperaturen op of boven 7 graden Celsius geen vacht nodig. Wanneer de temperaturen onder de 7 graden dalen, zullen sommige koude-averse rassen waarschijnlijk bescherming nodig hebben en zich ongemakkelijk voelen.

Voor eigenaren van puppy's, senioren, dunharige rassen of zeer kleine rassen, wanneer de temperatuur buiten op of onder 0 graden Celsius aanvoelt, moet u waarschijnlijk een jas op uw hond leggen. Met een ingebouwde bontjas lijkt het dom en onnodig, zelfs gevaarlijk om een hondenjas op je pup te leggen. In bepaalde situaties kan het aantrekken van een zware jas of trui op een hond ervoor zorgen dat deze oververhit raakt of zichzelf verwonden. Voor sommige honden zijn echter extra lagen warmte essentieel in de winter.

Het hangt allemaal af van uw individuele hond en de specifieke situatie. Als uw hond in een van deze categorieën valt, kunt u overwegen hem in een hondenjas te bundelen voordat u op een koude winterdag naar buiten gaat. Heeft mijn hond een jas, jas of trui nodig in de winter? Op welke temperatuur heeft een hond een jas nodig? Hoewel honden zijn uitgerust met hun eigen bontjas, hebben ze in de winter misschien wat extra isolatie nodig. Het ras, de grootte en het temperament van de hond spelen een rol bij het beslissen welke honden jassen moeten dragen en welke niet.

Op welke temperatuur heeft een hond een jas nodig?. Naarmate de temperatuur verder daalt, zullen zelfs rassen die als koudetolerant worden beschouwd uiteindelijk jassen nodig hebben. Het belangrijkste is dat u altijd naar de lichaamstaal van uw hond kijkt op tekenen van onaangenaam warm of koud zijn. Bij de juiste hond kun je meestal zien wanneer ze het leuk vinden om een jas te dragen.

Als uw hond in het park gaat rondrennen, houdt de vacht zijn extra lichaamswarmte vast, waardoor hij nog warmer wordt. Je hebt dit seizoen misschien niet elke dag een hondenjas of laarzen nodig, maar het hebben van hondvriendelijke winterkleding kan van pas komen in noodsituaties. Lichaamsvet helpt de warmte binnen te houden, dus een dunne hond, zoals een Whippet of Greyhound, zal een vacht vaak meer waarderen dan een hond met overgewicht. AccuWeather zegt dat natriumchloride en calciumchloride, de belangrijkste ingrediënten in ijssmelt, hondenpoten irriteren.

Een jas gemaakt van waterdicht materiaal is verstandiger dan een fleece, vooral als uw hond waarschijnlijk nat of modderig wordt. Het antwoord hangt grotendeels af van het soort hond dat je hebt, hoe de temperatuur aanvoelt, de leeftijd van je hond en meer. De winter doet misschien denken aan aangename gedachten over het gooien van sneeuwballen naar uw hond in de tuin of knuffelen met uw kat naast een brullend vuur, maar het brengt ook gevaren met zich mee. Als je eenmaal hebt vastgesteld dat je hond een winterjas nodig heeft, zoek dan naar een jas die zijn nek en buik beschermt.

Zodra u heeft vastgesteld dat uw hond een winterjas kan gebruiken en goedkeuring heeft gekregen van uw dierenarts, moet u beslissen welk type vacht uw hond nodig heeft. Ga met je instinct mee en als je denkt dat het buiten koud is, voelt je hond misschien ook de kou. U wilt er zeker van zijn dat de vacht die u kiest niet te strak zit, los genoeg is om over de grond te slepen of van uw hond te vallen, of voorkomt dat uw hond normaal beweegt. Dit omvat honden met ziekten zoals hartaandoeningen, chronische gezondheidsproblemen zoals artritis, tijdelijke ziekten en honden die herstellen van verwondingen of operaties.

Beslissen of uw hond al dan niet extra hulp nodig heeft om deze winter veilig en warm te blijven, moet gebaseerd zijn op zijn ras, grootte, leeftijd en gezondheid, niet hoe schattig hij eruitziet in een hondenjas. .

Leave Message

All fileds with * are required