Zijn hondenkleding slecht voor honden?

Het kan geen kwaad om uw hond kleding aan te trekken. Veel honden zijn genetisch niet geschikt voor omgevingen waarin ze zich bevinden. Het is weer die tijd van het jaar; het wordt kouder voor veel delen van het land en dat betekent dat er veel schattige hondenkleding te zien zal zijn. Er is niets leuker dan een pup in een trui of een jasje, om nog maar te zwijgen van kostuums voor Halloween en andere vakantiekleding.

Je hond aankleden is ongetwijfeld leuk en zo schattig, maar is het echt zo goed voor je pup? Het probleem met hondenkleding is dat sommige honden gewoon niets willen dragen. Hun baasjes vinden een schattige trui of jas in de winkel, maar als ze hem op hun pup doen, raakt de hond in paniek en bevriest. Dit is een groot teken van ongemak. Als je probeert je pup aan te kleden, maar hij weigert te bewegen met de kleren aan of gaat gewoon liggen, dan is het het beste om af te zien van de hondenkleding.

Veel honden voelen zich beperkt door deze kleding en weten niet hoe ze zich goed moeten bewegen. Dit kan betekenen dat de outfit te strak zit of het betekent gewoon dat je pup niet bedoeld is om een t-shirt te dragen. Als uw hond ongelukkig lijkt als hij verkleed is, forceer hem dan niet. Een ander probleem bij het verkleden van uw hond is dat bepaalde accessoires en decoratieve kenmerken op de kleding een verstikkingsgevaar kunnen vormen.

Als je pup nog steeds op veel dingen kauwt, kan kleding met versieringen of grote glitterstukken gevaarlijk zijn. Als u erop staat hondenkleding voor uw hond te kopen, zorg er dan voor dat u iets krijgt waar uw pup niet gemakkelijk op kan kauwen of stikken. Ten slotte, als u uw hond in hondenkleding kleedt, moet u er altijd aan denken om de kleding uit te trekken voordat uw hond gaat slapen. De kleding kan de ademhaling beperken en het voor uw pup moeilijk maken om te slapen.

Als uw hond in een krat zit, vormt de kleding ook een extra risico omdat de kleding vast kan komen te zitten op een deel van de kist. Dat gezegd hebbende, hondenkleding heeft zo zijn voordelen. Ten eerste, als je pup behoorlijk ontspannen is, dan vindt het misschien helemaal niet erg om een trui of andere outfits te dragen. Als dat het geval is, veel plezier met verkleedpartijen met je hond.

Behalve dat ze er schattig uitzien, kunnen sommige hondenkleding echter een belangrijk doel dienen, vooral in koudere klimaten. IJzige winters zijn zwaar voor kleinere honden of pups met een dunne vacht. Het is geen verrassing dat chihuahua's vaak worden gebundeld als er een beetje kou in de lucht hangt. Hun lichte jassen en kleine lichamen kunnen de kille temperaturen niet aan, dus hebben ze extra vulling en isolatie nodig om ze warm te houden.

Andere accessoires voor hondenkleding, zoals hondenslofjes, zijn ook nuttig voor de kou. De laarzen zorgen ervoor dat de voetzolen van uw hond niet bevriezen op de stoep terwijl u rondloopt. Ze helpen uw pup ook om contact met zout en ijs te vermijden wanneer u buiten loopt, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken dat de poten van uw hond gewond raken in de kou. Angstvesten zijn een ander stuk hondenkleding dat een belangrijk doel dient.

De nauwsluitende pasvorm van een angstvest kan nerveuze honden veel comfort bieden tijdens een onweersbui of vuurwerk. Geef je pup een schattig angstvest dat niet alleen zijn persoonlijkheid laat zien, maar ook comfort biedt tijdens stormen en andere luide ontmoetingen. Als u merkt dat uw pup zich ongemakkelijk voelt bij het dragen van kleding, verwijder dan meteen alle hondenkleding. Dit is vooral belangrijk voor honden met huidgevoeligheden.

Als je huidirritatie opmerkt nadat je pup zijn kleding heeft uitgedaan, probeer dan een verzachtende crème zoals de Squishface Wrinkle Paste aan te brengen. Het kalmeert de geïrriteerde huid en houdt bacteriën op afstand om de vorming van vervelende huidinfecties te voorkomen. Hondenkleding kan een heel leuke manier zijn om je pup te laten zien en zijn persoonlijkheid te tonen, maar je moet ervoor zorgen dat het goed bij je hond past. Houd de outfits eerst eenvoudig en als uw hond graag zijn nieuwe kleding draagt, ga dan verder.

Zoals altijd, wat je ook kiest om te doen, houd je pup veilig en gezond terwijl je het doet. Vergeet niet om onze blog te bekijken voor meer tips voor honden en hun baasjes. Het kan moeilijk zijn om kleding voor Cockers te vinden, omdat hun borst vaak omsingeld is, terwijl hun lichaam in de lengte korter is. Elke keer als ik een fotowedstrijd voor honden organiseer, zijn er een paar mensen die meedelen hoe onnatuurlijk het is voor honden om kleding te dragen.

Als uw hond echt een hekel heeft aan kleding, veel ophef maakt en niet beweegt, wat er ook gebeurt, dan is uw hond ongelukkig. Wat uw reden ook is om verkleed te spelen met uw hond, het is belangrijk om voorzichtig te zijn en wat positieve bekrachtiging te gebruiken, zodat u uw hond niet van streek maakt. Het gevoel van veiligheid dat afkomstig is van een nauwsluitend vest zoals het Thundershirt kan rustgevend zijn voor angstige honden. Mijn hond was zo gewend aan kleding, hij knipperde nooit met een wimper bij het dragen van een „cover me” -outfit uit één stuk tijdens zijn postoperatieve periode.

Ik vond het leuk dat je zei dat een ding om te overwegen wanneer je op zoek bent naar kleding voor je hond, is ervoor te zorgen dat je eerst hun maten correct meet. Kleding voor hem is een noodzaak, van een nat wit T-shirt of bandana om hem koel te houden in de zomer tot een heerlijk varsity-jack dat gemakkelijk aan te trekken is in de winter. Tenzij uw hond gewend is om leuke, modieuze kleding te dragen, moet u langzaam beginnen en hem eraan laten wennen. BC SPCA is echter tegen het toebrengen van pijn of lijden aan dieren, want het argument dat honden kleding dragen, bieden ze een eenvoudig antwoord.

Honden hebben kleding nodig als het een functie vervult, zoals een trui voor warmte, een verkoelend vest in de warmere maanden en laarzen om te wandelen of te wandelen in de wintermaanden. Let op, mijn Dexter zou niet in kleren lopen als de onderkant van het kledingstuk zijn geslachtsdelen raakte. Ik moet mijn hond nog zien zorgen maken over wat er net is gebeurd, of in paniek raken over iets dat morgen gebeurt. .

Leave Message

All fileds with * are required