Helpt kleding angstige honden?

Naast het warm houden van kleinere rassen of oudere honden bij vochtig of koud weer, kan het gevoel van het dragen van kleding een hond die angstig of nerveus is kalmeren en troosten. Truien helpen angst bij honden te verlichten door druk uit te oefenen op bepaalde delen van hun lichaam. De druk deactiveert het sympathische zenuwstelsel dat verantwoordelijk is voor de natuurlijke vecht- of vluchtreactie van honden. Het parasympathische zenuwstelsel wordt dan geactiveerd, wat ontspanning bevordert.

Tot voor kort vertrouwden dierenartsen op medicijnen - medicijnen tegen angst en kalmerende middelen die nadelen en bijwerkingen hebben. Maar nu bevelen sommige dierenartsen het Thundershirt aan - een t-shirt voor honden waarvan de makers beweren dat het de schok van donder en andere angsten met maar liefst 80 procent vermindert. We weten allemaal dat Thundershirts goed zijn voor onweersbuien, maar deze slanke tops zijn ook goed om honden te helpen zich in het algemeen veiliger te voelen. Veel hondenbezitters vinden ze nuttig voor hun reactieve, angstige en angstige honden.

Houd het shirt dus niet in de wacht voor stormen en vuurwerk. Ga verder en haal het ook uit voor dagelijkse hondenwandelingen. Met de juiste kleding van topkwaliteit kunt u de stress en angst van uw hond verminderen en hem of haar een gelukkig gevoel geven. Als u de meest perfecte kleding kiest, zal uw hond eraan wennen deze snel te dragen - en hij of zij zal altijd wachten op een nieuwe outfit.

Voordat u zich verdiept in hoe effectief kleding kan zijn bij het behandelen van angst bij uw hond, laten we eerst kijken naar de oorzaken van angst. Probeer erachter te komen waarom uw hond angstig is en test vervolgens enkele niet-medicamenteuze behandelingen, zoals kleding die speciaal is ontworpen om uw angstige huisdier te kalmeren en te kalmeren. Als u een wearable gebruikt voor verlatingsangst, vermijd dan dat u dit een trigger maakt voor het angstige gedrag van uw hond. Er is ook speciale hondenkleding gemaakt voor angstige honden om hen te helpen ontspannen tijdens stressvolle tijden.

Wanneer u kleding koopt om uw angstige hond te kalmeren, moet u altijd op zoek gaan naar praktische kleding, die is gemaakt van hoogwaardig materiaal. Onderzoekers concludeerden dat een drukwikkel een nuttig hulpmiddel is om de hartslag van angstige honden te verlagen en dat het kan worden gebruikt in combinatie met andere angstbehandelingen, zoals gedragsverandering en medicatie. Als u een hond heeft die zich ongemakkelijk voelt bij het dragen van harnassen of andere soorten hondenkleding, moet u even de tijd nemen om het product op een positieve manier te introduceren. Als je vergeet om het op je hond te doen voordat je vertrekt, zullen ze zich nog steeds angstig voelen terwijl je weg bent, hoe vaak ze het kalmerende vest ook eerder hebben gedragen.

Echter, er zijn substantiële aanwijzingen dat kleding angstig gedrag bij honden kan kalmeren, en dat bepaalde kleding erg rustgevend is voor je hondenvriend. Als u in een gebied met hard of onvoorspelbaar weer woont, kan het zijn dat uw hond angstig wordt wanneer hij of zij bliksemschichten ziet of het geluid van onweersbuien hoort. Een reden achter het kalmerende effect van hondenkleding kan de milde druk zijn die door de kleding op de hond wordt uitgeoefend. Dit is in wezen een bandeau van stof die zich om het hoofd en de oren van uw hond en onder de onderkaak van de hond wikkelt.

Hoewel deze hondenkleding echt kan helpen om uw pup in een zachtere stemming te brengen, vermijd dan niet om erachter te komen waarom uw hond graag begint.

Leave Message

All fileds with * are required