Waarom zouden honden geen kleding moeten dragen?

Redenen dat honden geen kleding mogen dragen Kleding kan pijnlijke wrijving of wrijving op de huid van een hond veroorzaken. Honden met kort haar of huidaandoeningen kunnen gevoeliger zijn voor huidirritatie dan anderen. Kleding kan ervoor zorgen dat een hond mogelijk oververhit raakt en ziek wordt. Veel honden vinden het prima om kleding te dragen.

Sommigen haten het, stoppen hun staart tussen hun benen, verstoppen zich achter meubels of proberen de outfit op te eten. Trek de kleren uit, begin met een kleiner of lichter item en werk van daaruit verder. Het spreekt bijna voor zich, maar we zullen het toch vermelden, honden kunnen of mogen geen broeken dragen, alleen truien en jassen. Honden die de neiging hebben om kortgeknipt haar te hebben, zoals poedels, die dik haar kunnen krijgen, maar die eigenaren de neiging hebben kort te houden om matten te voorkomen, moeten ook een trui krijgen om ze tegen zeer lage temperaturen te beschermen.

Als een hond bijvoorbeeld de kou voelt en een jas moet dragen, is het belangrijk om uw pup er geleidelijk aan te laten wennen. Omgekeerd hebben grotere honden met dichte haarjassen geen extra isolatie nodig en zouden ze zich erg ongemakkelijk voelen als ze gedwongen zouden worden bovenkleding te dragen, mogelijk tot het punt van fysieke oververhitting. Ik heb erover nagedacht om kleding voor mijn hond te kopen, maar ik was bang dat het niet goed bij mijn hond zou passen. Als uw hond tekenen van angst en ongemak vertoont, trek dan geen kleding aan uw hond tenzij het nodig is.

Een trui of jas kan nuttig zijn tijdens de koude seizoenen, vooral als uw hond terughoudend is om naar buiten te gaan in de sneeuw om zichzelf te ontlasten, maar ook als u de neiging heeft om het interne verwarmingssysteem van uw huis laag te houden, in plaats daarvan afhankelijk van dekens en truien voor uw menselijke bewoners. Oude, gedurfde, dunne, kleine of zieke honden wordt geadviseerd om een extra laag bescherming tegen de kou te dragen, vooral tijdens hun buitentijd. Van alle mensen die ik tijdens mijn carrière in de huisdierenindustrie heb ontmoet, is de meerderheid van de hondenouders die kleren aan hun huisdieren trekken super liefdevol, vriendelijk en hondenliefhebbers van de hoogste orde. Nadat uw hond de tijd heeft gehad om te wennen aan een kledingstuk of een kostuum, kunt u nu proberen hem erin te kleden.

Zelfs als hondenkleding niet nodig is, betekent dat niet dat het aankleden van uw hond verschrikkelijk is. Van Liberace-geïnspireerde outfits tot pakken en kostuums, zijn Chihuahua's, Bogie en Kimba, zijn ook getraind om een zonnebril te dragen. Hoe warm uw hond zichzelf fysiek kan houden, hangt af van zijn ras, grootte en zelfs leeftijd, maar als hij gewoon geen zware haarvacht heeft, is er maar zoveel opkrullen dat hij kan doen om warmte te besparen. Elke hond is een individu en eigenaren moeten elke situatie met gezond verstand benaderen en het geluk en comfort van de hond in de voorhoede van hun geest.

Ik heb mijn andere honden nooit anders gekleed dan voor een speciale gelegenheid, zoals een belangrijke voetbalwedstrijd, ik haat hondenkleding. Hij heeft er geen probleem mee om kleding te dragen, en ik geloof dat het komt omdat hij al op jonge leeftijd kleding begon te dragen.

Leave Message

All fileds with * are required